معرفی ویندوز 10x | سیستم عامل جدید مایکروسافت
معرفی ویندوز 10x | سیستم عامل جدید مایکروسافت
دستگاههای دو نمایشگره مایکروسافت
هفتهی گذشته شاهد رونمایی از اولین سیستم عامل مبتنی بر دستگاههای دو نمایشگره مایکروسافت به نام ویندوز 10x بودیم. مایکروسافت در کنار سیستم عامل جدید خود، از طرح مفهومی گوشی هوشمند دو نمایشگره خود نیز رونمایی کرد. سرفیس Duo نام گوشی هوشمند تاشو و اندرویدی است که نمونهای از این دستگاههای دو نمایشگره را به تصویر میکشد. سیستم عامل جدید ویندوز 10x نه به صورت جداگانه و نه به صورت بروزرسانی برای دستگاههای کنونی منتشر نخواهد شد. به گفتهی مایکروسافت، سیست معامل جدید ویندوز 10x مختص دستگاههای دو نمایشگرهای است که در آینده رونمایی خواهد شد. ضمناً ویندوز 10x به عنوان یکی از محصولات یکپارچه سازی سیستم عامل ویندوز برای دستگاههای مختلف مایکروسافت شناخته میشود.
در واقع سیستم عامل جدید مایکروسافت، یک ویندوز جدید محسوب نمیشود؛ اما دستگاههای فعلی امکان استفاده از قابلیتهای آن را نخواهند داشت. مایکروسافت مدتهاست که مشغول کار بر روی پروژهی یکپارچه سازی سیستم عامل ویندوز برای دستگاههای مختلف است. این کار، قرار است بر اساس یک هستهی مرکزی و پوستههای مختلفی که سیستم عامل را با گجتهای مختلف سازگار میسازند، انجام گیرد. ویندوز 10x یکی از پروژههایی است که در همین راستا انجام شده است.
ویژگیهای ویندوز 10x
ویژگیهای ویندوز 10x
سیستم عامل جدید Microsoft، در سال 2020 برای دستگاههای ساخت ایسوز، اچ پی، دل و لنوو منتشر خواهد شد. ظاهر این سیستم عامل شبیه به گوشیهای هوشمند امروزی بوده و خبری از کاشیهای زندهی ویندوز در آن نیست. این سیستم عامل، قادر است اپلیکیشنهای Win32، استور رسمی ویندوز و مبتنی بر وب را با بالاترین بازده اجرا کرده و با چیپستهای اینتل بیشترین سازگاری را داشته باشد. Wonderbar نام نوار ابزار ویژهای است که شبیه به مک بوکهای اپل عمل کرده و پس از قرارگرفتن کیبورد روی صفحه به نمایش درمیآید. امکان اجرای نوار ابزار و منوی استارت در هر دو صفحه فراهم خواهد بود. یکی دیگر از ویژگیهایی که از رابط کاربری ویندوز 10x منتشر شده، باز شدن خودکار لینکهای جدید Outlook در نمایشگر دوم دستگاه بوده است.
مایکروساف بیان میکند که این سیستم عامل به کاربر امکان میدهد تا بر اساس نیاز خود، از نمایشگرهای دوگانهی دستگاه به صورت پیوسته و یا جداگانه استفاده کند. در واقع ویندوز 10x در وضعیتی که از نمایشگرها به صورت یکپارچه استفاده میشود، سیستم عامل ویندوز را با این شرایط وفق داده و در وضعیتی که از نمایشگرها به صورت جداگانه استفاده میشود، امکانات کاربردی و مفیدی را برای کاربر فراهم میکند.
ویندوز 10x پوستهی جدیدی از ویندوز 10
ویندوز 10x پوستهی جدیدی از ویندوز 10
برخی منابع ادعا میکنند که ویندوز 10x نه یک سیستم عامل جدید، بلکه یک پوستهی جدید برای هستهی مرکزی ویندوز 10 است که رابط کاربری آن را برای دستگاههایی که دو نمایشگر دارند، بهینه سازی میکند. در واقع، طی سالهای گذشته، مایکروسافت همواره تلاش کرده که ویندوز را به گوشیهای هوشمند و سایر گجتهای خود وارد کند. از جمله مهمترین اقدامات آنها در این زمینه به ویندوزفونها، ایکس باکس و هولولنز مربوط میشود. اما در هیچیک از این اقدامات، دستگاههای جدید، قادر به اجرای اپهای دستکتاپ نبودند. در مورد ایکس باکس که اصلاً تا چند سال هیچ برنامهای بر روی آن قابل نصب نبود. البته خود مایکروسافت در این باره ادعا میکرد که این اتفاق کاملاً طبیعی است؛ چرا که هر یک از این دستگاهها تنها بخشی از رابط کاربری ویندوز را به خود میبینند و نباید از آنها انتظار اجرای تمام و کمال اپهای ویندوزی را داشته باشیم. اما حالا و با معرفی سیستم عامل ماژلار ویندوز 10x میتوان به جرأت دستگاههای مبتنی بر این سیستم عامل را یک محصول مبتنی بر ویندوز نامید.
مایکروسافت مدتهاست که در حال کار بر روی هستهی مرکزی سیستم عامل ماژلار خود بوده و که آن را به اختصار WCOS مینامد. این هسته قادر است با کمک یک CShell را پوستهی سازگار بر روی دستگاههای مختلفی همچون دسکتاپ، تبلت، کنسولهای بازی و حتی هدستهای واقعیت مجازی اجرا شود. در واقع CShell موجب یکپارچگی سیستم عامل ویندوز بر روی دستگاههای مختلف شده و تجربهی کاربری یکسانی را به کاربر منتقل میکند.
یکپارچه سازی سیستم عامل ویندوز
یکپارچه سازی سیستم عامل ویندوز
این سیستم، میتواند سیستم عامل اصلی ویندوز را با دستگاههای مختلفی همچون گوشیها و تبلتهای دو نمایشگره تطبیق دهد. در واقع همانند آنچه که در ویندوز 10x میبینیم، میتوان به طور همزمان دو اپلیکیشن را روی دو صفحه اجراکرده و حالت قرارگیری و اجرای اپها را با نمایشگرهای دوگانهی آن سازگار کرد. لذا میتوان به طور خلاصه گفت که ویندوز 10x اولین محصول یکپارچه سازی سیستم عامل ویندوز بر اساس هستهی مرکزی WCOS است. یکی از مهمترین کاربردهای Windows Core OS به هدستهای واقعیت مجازی هولولنز 2 مربوط میشود. پوستهی اختصاصی هدستها که با نام Oasis معرفی میشود، میتواند به کمک بستر ویندوز، تجربهی کاربری هدستها را تا حد زیادی بهبود ببخشد.
سرفیس هاب 2 نیز جزء دستگاههایی است که به پوستهی اختصاصی Aruba مجهز میشود. مایکروسافت در یکی از دموهای ویژهی خود برای معرفی این پوسته نشان میدهد که سیستم عامل ویندوز چطور با امکانات سرفیس هاب سازگار شده و به شکلی فوق العاده روان و جذاب بر روی آن اجرا میشود.
یکی از مدیران ارشد مایروسافت دربارهی ویندوز 10x میگوید: «ما ویندوز 10x را از پایه و اساس توسعه ندادهایم، بلکه روند سازگارسازی و یکپارچه سازی ویندوز 10 طی چندین سال فعالیت به مراحل نهایی خود رسیده است.»
در واقع مایکروسافت در طول سالهای گذشته تمام تلاش خود را بر روی بهینه سازی سیستم عامل محبوب خود بر روی انواع دستگاههای تولیدی خود معطوف کرده است؛ از جملهی این تغییرات، میتوان به ارائهی ویندوز 10x برای دستگاههای دو نمایشگره اشاره کرد.
مایکروسافت هنوز پروژههای مربوط به WCOS و CShell را به اتمام نرسانده است؛ از این رو، سرفیس Dou به عنوان اولین گوشی هوشمند دو نمایشگرهی مایکروسافت از سیستم عامل اندروید استفاده خواهدکرد. با حضور شرکتهای بزرگی همچون HP و Dell و ... میتوانبه آیندهی سیستم عاملهایی همچون ویندوز 10x امیدوار بود. البته به نظر میرسد که تا زمان بهره برداری کامل از مکانیزم جدید مایکروسافت، زمان زیادی باقی مانده است.
کنفرانس جدید مایکروسافت در ماه می، اطلاعات تکمیلی در رابطه با سیستم WCOS و به طور ویژه، ویندوز 10x را به مخاطبان ارائه خواهدکرد. از این رو برای اخبار تکمیلی و اطلاعات موثقی که از سوی خود مایکروسافت منتشر میشوند، باید چند ماهی را منتظر ماند.